طراحی کارراهه فردی و سازمانی

آگاهی کارکنان درباره کارراهه‌های شغلی بالقوه خود (کارراهه‌های فردی) و آگاهی مدیران درباره کارراهه‌های شغلی بالقوه سازمان (کارراهه‌های سازمانی)

طراحی الگوی کارراهه شغلی

در این مرحله بواسطه بهره‌گیری از شناخت بدست آمده و نتایج مطالعات مرحله پیشین، مراحل تدوین کارراهه شغلی که مبنای طراحی نظام هوشمند توانمندسازی، مدیریت استعداد و جانشین‌پروری سازمان است، به صورت کامل ترسیم و تشریح می‌گردد و نحوه اجرا و ابزارهای مورد نیاز در هر یک از مراحل و گام‌های اجرایی تعیین و تدقیق می‌‌گردد.

طراحی نیازهای شغلی با توجه به اطلاعات کلی شغل که در مرحله پیشین تعریف شده است، انجام می‌شود. در این بخش به بررسی عوامل و ویژگی‌های مربوط به سازمان و شغل و همچنین انواع فعالیت‌هایی که در شغل انجام می‌شود، پرداخته می‌شود.

01

طراحی نیازهای شغلی

02

طراحی نیاز‌های شاغل

همه صاحب‌نظران در شرکت‌‌ها معتقدند که بهره‌وری فردی زمانی اتفاق می‌افتد که شرکت بتواند استفاده بهینه از مجموعه استعداد‌ها و توانایی‌‌های بالقوه فرد در مسیر پیشرفت زندگی کاری را محقق نماید. از دید منافع شرکتی ارتقای بهره‌وری در افراد، بهبود بهره‌وری شرکت را نیز به دنبال خواهد داشت. یکی از دلایل افزایش بهره‌وری در شرکت‌‌های پیشتاز امروزی ایجاد فرصت رشد و یادگیری در میان کارکنان آن شرکت‏ها است.
در این مرحله، به منظور شناسایی عوامل موثر بر بهره‌وری و رشد و توسعه فردی کارکنان، نیاز‌های شاغل (شایستگی‌های متصدی پست)، براساس شایستگی‌های عمومی، مدیریتی و تخصصی تعیین و تعریف می‌شوند.

در واقع، یکی از کارکرد‌های مسیر شغلی، توجه به نیاز‌های سازمانی است. مهمترین نیاز سازمان دستیابی به اهدافی است که برای تحقق آن‌ها بوجود آمده است. در دستیابی به اهداف سازمان دو بعد دارای اهمیت فراوان است: کیفیت تحقق اهداف و کمیت تحقق اهداف. کیفیت تحقق اهداف را می‌توان بواسطه مفهوم اثربخشی و کمیت دستیابی به اهداف سازمان را به کمک مفهوم کارایی مورد بررسی قرار داد. از این رو، در طراحی نظام کارراهه شغلی، و در بخش نیاز‌های سازمانی، از دو شاخص کارایی و اثربخشی استفاده خواهیم کرد.

03

طراحی نیاز‌های سازمان

مشتریان ما

جهت دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید