طراحی نظام مدیریت استعداد

طراحی‌ فرآیندها و ابزارهای مدیریت استعدادهای سازمانی، طراحی داشبورد مدیریت استعدادهای سازمانی، طراحی داشبورد توسعه و تعالی فردی

طراحی نظام مدیریت استعداد

به منظور طراحی نظام مدیریت استعدادهای سازمان و مدیریت سرمایه و استعدادهای سازمانی، به طور کلی 3 فرآیند اصلی در نظر گرفته شده است: فرآیندهای طراحی نیم‌رخ شایستگی، فرآیندهای طراحی نیم‌رخ عملکرد و فرآیندهای طراحی نیم‌رخ توسعه. بواسطه بررسی این 3 فرآیند می‌توانیم در مرحله چهارم، برای جانشین‌پروری تصمیم‌گیری نماییم

نیم‌رخ شایستگی، بیانگر میزان شایستگی (عمومی، مدیریتی و تخصصی)‌ شاغل در تصدی پست‌های مختلف است؛ از این رو، طراحی نیم‌رخ شایستگی براساس نیازهای شغل و نیازهای شاغل صورت می‌گیرد:

  • تعیین شاخص‌های سنجش نیاز‌های شغل و نحوه سنجش آنها
  • تعیین شاخص‌های سنجش نیاز‌های شاغل و نحوه سنجش آنها

01

طراحی نیم‌رخ شایستگی (الگوی شایستگی)

02

طراحی نیم‌رخ عملکرد (الگوی ارزیابی عملکرد)

نیم‌رخ عملکرد، بیانگر چگونگی عملکرد شاغل و کیفیت و کمیت انجام وظایف در تصدی پست‌ها است؛ از این رو، طراحی نیم‌رخ عملکرد براساس کمیت و کیفیت برآورده ساختن نیازهای سازمان، صورت می‌پذیرد:

  • تعیین شاخص‌های سنجش کارایی و نحوه سنجش آنها
  • تعیین شاخص‌های سنجش اثربخشی و نحوه سنجش آنها

یکی از مهم‌ترین بخش‌‌های مدیریت کارراهه شغلی، نیم‌رخ توسعه است که خود شامل 2 ماژول تطبیق و توسعه است. در این مرحله، نحوه تطابق نیازهای شغل، شاغل و سازمان تعیین می‌شود و براساس آن میزان شایستگی فرد جهت تصدی پست و نیازمندهای توسعه وی برای تصدی پست‌های بالاتر تعریف می‌شود:

  • ماژول تطبیق: تعریف تطبیق با پست فعلی و میزان تطبیق با پست بالاتر
  • ماژول توسعه: تعریف مسیر توسعه شغلی و نیازمندی‌‌های توسعه‌ای برای شاغل

03

طراحی نیم‌رخ توسعه (الگوی نیازسنجی و توسعه)

04

طراحی ماژول جانشین‌پروری

یکی از خروجی‌های مهم این مرحله، بخش جانشین‌پروری است. در واقع، در این بخش بواسطه اطلاعات حاصل از ارزیابی‌های بخش‌ها و مراحل پیشین، و به کمک مکانیسم‌های تعریف شده، برای هر پست سازمانی در سازمان، نحوه تعیین افرادی که بالاترین صلاحیت را جهت تصدی آن پست در سازمان دارا هستند، تعیین می‌گردد. البته در این بخش می‌توان علاوه بر صلاحیت‌ها و عملکرد، شاخص‌های ویژه‌ای نیز جهت انتخاب کاندیداهای بالقوه تصدی پست‌های مدیریتی تعریف نمود که در ارزیابی‌ها ملاک نظر قرار گیرد.

در این مرحله تلاش می‌شود بواسطه طراحی یک داشبورد، ضمن ایجاد امکان سنجش ویژگی‌های رفتاری و شخصیتی، و شایستگی‌های حرفه‌ای، زمینه استفاده از آن جهت تعیین نیازهای آموزشی، مهارت‏افزیی و توسعه‌ای کارکنان و مدیران اقدام گردد و زمینه توسعه و تعالی افراد سازمان فراهم گردد.

05

طراحی داشبورد توسعه و تعالی فردی

06

طراحی داشبورد مدیریت استعدادهای سازمانی

برای برنده شدن در جنگ استعدادها، به یک استراتژی مدیریت استعداد متمرکز، به کارگیری بهترین شیوه‌ها و گزیده‌ای از ابزارهای هوشمند دیجیتال نیاز است. ایجاد استراتژی استعداد کار آسانی نیست اما زمانی که به درستی انجام شود، می‌تواند بسیار مفید باشد و در نتیجه، نیروی کاری با عملکرد بالا و متعهد را خلق کند. در این مرحله تلاش می‌شود بر اساس الگوی طراحی شده و ابزارهای شناسایی شده با طراحی یک داشبورد، ضمن ایجاد امکان فرصت برای کارکنان‏ در بخش مدیریت استعداد سازمانی برای کسب جایگاه‌ مناسب باتوجه به توسعه و تعالی فردی، مدیران و سیاست گذارن سازمان نیز بتوانند شایسته گزینی را در امر انتخاب مدیران و کارکنان بهره‏مند گردند.

مشتریان ما

جهت دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید